četvrtak, 15. veljače 2018.

Voćni kolač - ovakav sigurno niste probali!

Sastojci   
Krema:   
3 žumanjka   
3 žlice šećera   
5 ravnih žlica ili 3 pune žlice gustina ili brašna   
1/2 l mlijeka   
2 vanilin šećera   
250 g maslaca   
Biskvit:   
2 jaja   
3 bjelanjka   
prstohvat soli   
5 žlica šećera   
5 žlica brašna   
1/2 praška za pecivo   
Voćni dio:     bilo koje svježe voće ili iz kompota   
250 ml slatkog vrhnja ili 1 vrhnje za šlag Hopla  Priprema   
Krema:   
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati gustin i po potrebi razrijediti sa malo mlijeka od onih 1/2 l.     Ostatak mlijeka zakuhati i u njemu skuhati razmućene žumanjke i gustin kao puding. Maknuti sa vatre i umiješati vanilin šećer. Ohladiti često miješajući da se ne uhvati kožica.     U hladno umiješati dobro izrađen maslac.   
Biskvit:     1.   
Razdvojiti 2 cijela jaja na žumanjke i bjelanjke.     Pomiješati ta dva bjelanjka sa tri bjelanjka što su ostala od kreme i istući u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.     U čvrsti snijeg dodavati 1 po 1 žlicu šećera i kad dobro očvrsne, dodavati 1 po 1 žumanjak. Kad se prvi dobro umuti, dodati sljedeći.     Brašno prosijati sa praškom za pecivo, pa lagano umiješati u smjesu.   
2.     Tepsiju 37x21 cm lagano nauljiti i dno obložiti papirom za pečenje. Izliti biskvitno tijesto i peći na 180"C dok se krajevi ne počnu odvajati, ili dok čačkalica ne izađe suha iz biskvita, 20-tak min.     Dobro ohladiti.   
Voćni dio:   
1.     Po biskvitu složiti voće iz kompota ne previše ocijeđeno, tako da se biskvit malo namoči, premazati kremom pa tučenim slatkim vrhnjem.     Ako se koristi svježe voće, posuti ga ravnomjerno sa 1 žlicom šećera, pa premazati kremom i tučenim vrhnjem.   
2.     2 načina kako sam stavljala voće:   
1.način: Slagala sam oguljene i na fete rezane svježe breskve i premazala kremom i tučenim vrhnjem.   
2. način: Breskve sam prethodno prokuhala sa 2-3 žlice šećera i 1 žlicom vode. Čim su malo omekšale, makla sam sa vatre i nakon 1 minute umiješala 2 listića omekšale i ocijeđene želatine. Ohladila, složila na biskvit i premazala kremom i tučenim vrhnjem. Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Pročitajte više na: http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/2018/02/vocni-kolac-ovakav-sigurno-niste-probali.html
Copyright © Recepti I Ideje

Nema komentara:

Objavi komentar