KUGLICE SA JABUKAMA I KEKSOM
SASTOJCI
- 1 kg cijelih jabuka
- 200 gr šećera
- 250 gr mljevenog keksa
- čep ruma
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
- kokos (orasi, mljeveni keksi) za valjanje
IZRADA KUGLICA SA JABUKAMA
1. Jabuke operite, ogulite i izribajte na trenicu, ostavite da odstoje 15 minuta.
2. Nakon što su jabuke odstajale i pustile svoj sok, gnječite ih rukama da izađe sav višak iz njih i prebacite ih u posudu za kuhanje.
2. Nakon što su jabuke odstajale i pustile svoj sok, gnječite ih rukama da izađe sav višak iz njih i prebacite ih u posudu za kuhanje.
3. Jabukama dodajte šećer i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta.
4. Skinite sa vatre i ostavite da se prohlade, vidjet ćete vrlo malo tekućine od istopljenog šećera i malo soka kojeg su jabuke još pustile.
4. Skinite sa vatre i ostavite da se prohlade, vidjet ćete vrlo malo tekućine od istopljenog šećera i malo soka kojeg su jabuke još pustile.
5. Dok se jabuke hlade pripremite čokoladu i ulje na pari, taman će se malo prohladiti dok jabuke pomiješate sa keksima.
6. Dodajte mljevene kekse i sjedinite.
6. Dodajte mljevene kekse i sjedinite.
7. Dalje malom žličicom vadite smjesu i među dlanovima valjajte kuglice. Inače ja sam gledala da mi veličina kuglica bude približna veličina papirića, a vi ih možete i manje praviti.
8. Čim izvaljate kuglicu stavite ju u čokoladu, te vilicom prebacujte čokoladu preko nje. Zatim kuglicu zahvatite vilicom i spuštajte gore-dole iznad čokolade, tako da višak iscuri.
9. Odmah kuglicu stavite u kokos ili orahe (ovisno za šta ste se odlučili), pomozite si vilicama u valjanju.
10. Kuglice slažite na tacnu i kada ste gotovi, stavite ih u frižider da se čokolada stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar