Kolač od sira i mandarina s pudingom
Sastojci
za ovaj recept Kolač od sira i mandarina s pudingom
Za kalup za torte (Ø 26 cm):
malo | masnoće |
Miješano tijesto:
150 g | pšeničnog brašna |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo |
75 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećer |
1 prstohvat | soli |
1 | jaje (veličine M) |
75 g | mekog maslaca ili margarina |
Nadjev:
3 | limenke mandarina (ocijeđena masa po 175 g) ili 1 limenka mandarina (ocijeđena masa 480 g) |
2 omota | Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije |
200 g | šećera |
500 ml | mlijeka |
500 g | svježeg posnog sira |
Preljev:
1 omot | Dr. Oetker Preljev za torte crveni |
2 žlica | šećera |
Priprema
Priprema:
Za nadjev, ostavite mandarine da se ocijede u cjediljci nad zdjelicom i pri tome od dobivene tekućine izmjerite 250 ml. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 200°C
Pećnica na vrući zrak: oko 180°C
Miješano tijesto:
U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Dobar dio tijesta razvaljajte na dnu kalupa za torte. Od preostalog tijesta oblikujte valjak, položite ga kao rub uz kalup i utisnite tako da dobijete oko 3 cm visoki rub. Stavite kalup u hladnjak.
Nadjev:
Pripremite oba omota pudinga prema uputi na omotu, ali s 200 g šećera i 500 ml mlijeka. Odmah umiješajte svježi sir i masu ravnomjerno raspodijelite u kalupu. Posložite mandarine po masi. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Min.
Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.
Preljev:
Pripremite preljev za torte prema uputi na omotu sa šećerom i tekućinom te ga ravnomjerno rasporedite po mandarinama. Neka se preljev stvrdne. Potom kolač izvadite iz kalupa.
Nema komentara:
Objavi komentar