subota, 10. veljače 2018.

Kolač od sira i mandarina s pudingom

Kolač od sira i mandarina s pudingom



recipe-Kolač od sira i mandarina s pudingom

Sastojci

za ovaj recept Kolač od sira i mandarina s pudingom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malomasnoće

Miješano tijesto:

150 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin prašak za pecivo
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
75 gmekog maslaca ili margarina

Nadjev:

3limenke mandarina (ocijeđena masa po 175 g) ili 1 limenka mandarina (ocijeđena masa 480 g)
2 omotaDr. Oetker Original puding s okusom vanilije
200 gšećera
500 mlmlijeka
500 gsvježeg posnog sira

Preljev:

1 omotDr. Oetker Preljev za torte crveni
2 žlicašećera

Priprema

1

Priprema:

Za nadjev, ostavite mandarine da se ocijede u cjediljci nad zdjelicom i pri tome od dobivene tekućine izmjerite 250 ml. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 200°C
Pećnica na vrući zrak: oko 180°C
2

Miješano tijesto:

U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Dobar dio tijesta razvaljajte na dnu kalupa za torte. Od preostalog tijesta oblikujte valjak, položite ga kao rub uz kalup i utisnite tako da dobijete oko 3 cm visoki rub. Stavite kalup u hladnjak.
3

Nadjev:

Pripremite oba omota pudinga prema uputi na omotu, ali s 200 g šećera i 500 ml mlijeka. Odmah umiješajte svježi sir i masu ravnomjerno raspodijelite u kalupu. Posložite mandarine po masi. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Min.
Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.
4

Preljev:

Pripremite preljev za torte prema uputi na omotu sa šećerom i tekućinom te ga ravnomjerno rasporedite po mandarinama. Neka se preljev stvrdne. Potom kolač izvadite iz kalupa.

Nema komentara:

Objavi komentar