Možda ste već upoznati sa receptom ove torte,jer je moguće kombinovati i slagati po želji.
Ukoliko niste evo pravog trenutka da pogledate recept,zapišete i bacite se na posao da se zasladite vi i vaša porodica.
Ukoliko niste evo pravog trenutka da pogledate recept,zapišete i bacite se na posao da se zasladite vi i vaša porodica.
SASTOJCI:
Količina je prava i pravi se u večem plehu,ukoliko pravite u manjem koristite manju količinu sastojaka.
1 l hladnog mlijeka
2 kesice pudinga-vanilija
260 gr šećera
1 čokolada za kuhanje
200 gr lješnjaka – mljevenih
200 gr keksa – mljevenog
1 pakovanje keks – Petit
2 kesice šlag pjene
250 gr margarina
1 l hladnog mlijeka
2 kesice pudinga-vanilija
260 gr šećera
1 čokolada za kuhanje
200 gr lješnjaka – mljevenih
200 gr keksa – mljevenog
1 pakovanje keks – Petit
2 kesice šlag pjene
250 gr margarina
PRIPREMA:
U posudu dodajte malo mlijeka i istresite kesice pudinga,a zatim razmutite.
Ostatak mlijeka prokuhajte sa šećerom,pa dodajte razmućeni puding.Kuhajte dok vam se smjesa dovoljno ne zgusne.
Ostatak mlijeka prokuhajte sa šećerom,pa dodajte razmućeni puding.Kuhajte dok vam se smjesa dovoljno ne zgusne.
Ohladite fil i dodajte margarin i vanilin šećer,pa podijelite smjesu na tri ista dijela.
U prvi dio sipate lješnjake i istopljenu čokoladu.
U drugi dio kokos.
U treći dio keks.
U drugi dio kokos.
U treći dio keks.
Tortu slažete:
KEKS-ČOKOLADA,LJEŠNJAK FIL- KEKS-FIL SA KEKSOM- KEKS-KOKOS FIL-KEKS – ŠLAG
Tortu dekorišite po vašoj želji.
Nema komentara:
Objavi komentar