nedjelja, 4. veljače 2018.

Moskva šnit torta


Sastojci
Za kore:

    15 belanaca
    21 kašika šećera
    24 kašike mlevenih oraha
    3 kašike brašna

Za fil:

    15 žumanaca
    15 kašika šećera
    50 ml mleka
    3 kašike brašna
    250 g margarina
    200 g šlaga
    2 dl kisele vode

Još:

    1 kg višanja
    1 velika konzerva ananasa
    300 g pečenog lešnika
    300 g šlaga
    4 dl kisele vode


Priprema
1
Peku se tri kore posebno. 5 belanaca umutiti u čvrst sneg dodati 7 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Peći na plehu koji je obložen pek papirom. Sve tri kore ohladiti.

  2
Fil: žumanca, šećer, mleko i brašno dobro umutiti te kuvati na pari. Gotov fil ohladiti pa dodati margarin sobne temperature i dobro umutiti mikserom. Šlag umutiti te dodati fil. Sve dobro sjediniti.


3
Filovanje: Kora deo fil pa preko fila 2/3 višanja pa preko višanja posuti 100 gr seckanog lešnika preko još malo fila. Zatim ide druga kora pa fil - ananas 2/3 naseckan na kockice i preko posuti sa 100 gr seckanog lešnika pa jos malo fila. Zatim ide treća kora - fil mešavina ostatka višanja i ananasa preko 100 gr seckanog lešnika - fil. Umutiti šlag i premazati tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar