Sastojci
Za kore:
15 belanaca
21 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
3 kašike brašna
Za fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
50 ml mleka
3 kašike brašna
250 g margarina
200 g šlaga
2 dl kisele vode
Još:
1 kg višanja
1 velika konzerva ananasa
300 g pečenog lešnika
300 g šlaga
4 dl kisele vode
Priprema
1
Peku se tri kore posebno. 5 belanaca umutiti u čvrst sneg dodati 7 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Peći na plehu koji je obložen pek papirom. Sve tri kore ohladiti.
2
Fil: žumanca, šećer, mleko i brašno dobro umutiti te kuvati na pari. Gotov fil ohladiti pa dodati margarin sobne temperature i dobro umutiti mikserom. Šlag umutiti te dodati fil. Sve dobro sjediniti.
3
Filovanje: Kora deo fil pa preko fila 2/3 višanja pa preko višanja posuti 100 gr seckanog lešnika preko još malo fila. Zatim ide druga kora pa fil - ananas 2/3 naseckan na kockice i preko posuti sa 100 gr seckanog lešnika pa jos malo fila. Zatim ide treća kora - fil mešavina ostatka višanja i ananasa preko 100 gr seckanog lešnika - fil. Umutiti šlag i premazati tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar