ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Najbolji kolač sa jagodama

         Najbolji kolač sa jagodama


Sastojci

  • Kora
  • belanaca
  • 400 grama šećera
  • 1 kašika sirćeta

  • Fil
  • žumanaca
  • 200 grama šećera u prahu
  • 300 grama mlevenog petit keksa
  • margarin
  • 100 ml mleka
  • 800-1000 grama svežih jagoda
  • 2-3 kesice šlaga
  • Priprema

    1. 1.
      Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
    2. 2.
      Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
      * Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
    3. 3.
      Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.
    4. 4.
      Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
    5. 5.
      Presek kolača.

    Posluživanje

    Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda), pravljeno kao torta za svekrov rodjendan.





Nema komentara:

Objavi komentar