subota, 3. veljače 2018.

Šampanjac kolač

                          Šampanjac kolač



Sastojci 
Za kora
9 bjelanjaka 
200 g ricinusovog šećera 
2 žlice mrvice 
1 žlica brašna 
1 čajna žličica prašak 
200 g prženih komadićima lješnjaka 

Punjenje
12 žumanjka 
180g kotač šećera 
200 g čokolade 
250 g maslaca 
2 žlice šećera u prahu 
, a više 
po ukrasiti pržene komadićima lješnjaka 

Priprava 
Koreja
1. 
Lješnjaci peći, oguliti i papar. U posljednje vrijeme, to radim u rosi i za neko vrijeme su gotovi. 
Tlo lješnjak miješati s krušnim mrvicama, brašno i prašak za pecivo, dobro pomiješati i podijeliti u tri jednake dela.200gr šećera podijeljen u tri jednaka dijela kao 66gr ili 5 velike žlice cc.
2. 
Vezati tri remena s dodatkom soli, limuna ili octa na tvrtku. Također dodam šećer odmah, a dijelom možete dijeliti ako se bojite da neće ostati čvrsto. U dobro natopljenom pojasu, lagano utrljati trećinu mješavine s lješnjacima. 
3. 
Stavite masu na papir za pečenje koji je postavljen na donji kalup kolača. Nije potrebno staviti obruč. Peel koru 20 minuta, smanjujući temperaturu od 200 ° C na koju je pećnica zagrijana do 150 ° C, svakih 5 minuta. 
4. 
Izvadite izvučenu pećnicu iz pećnice i isušite na rešetki kako bi se ohladili. Skinite papir za pečenje samo s hlađenim kora. Na taj način ispeći preostala dva kora. 

Fil
1.
Pomiješajte žumanjak sa šećerom i dobro se nanesite u kremu, dok se šećer ne rastopi i zatim stavite na ključanje. Kuhajte dok žumanjka ne dosegne temperaturu od gotovo 80 ° C, a zatim dodajte najbolju nasjeckanu čokoladu i dobro promiješajte, jer će čokolada jako nagomiti vrhnje. Stavite šampon s vrhnjem u zdjelu hladne vode i pomiješajte dok se potpuno ne ohladi (to radim u umivaoniku). 
2. 
Pucite žlicu žlicom, dva šećera u prahu u kremu, a zatim ga pomiješajte sa čokoladnom krema sve dok se ne spoje u potpunosti. 

treći
Krema je podijeljena u tri dijela, od kojih je jedna malo veća. Ispunite nepromijenjenu kore i filet, a uz većinu kreme, širite tortu. Ukrasite sjeckanim pečenim lješnjacima i ukrasom po vašem izboru. Imala sam ideju o bijeloj čokoladnoj ružičastoj boji, ali nisam zapravo išla jer čokolada koju sam izabrala ne izgleda kao da je dizajnirana. 
Posluživanje 
Poslužuje kolač koji je dobro u hladnjaku i dobro se stisnuo. 

S ove torte ostati tri bjelanjke koji po mom mišljenju uvijek se koristi u nešto lijepo ... Inače može se izvršiti bez tri žumanjka viška, ali ja sam htjela više kreme ... 

po drugi put, iako nitko nije žalio, prema mom ukusu smanjuje šećer u filet i pokušajte ga s drugom čokoladom, jer mi se čini da sam to bio previše slatko.

Nema komentara:

Objavi komentar