četvrtak, 15. veljače 2018.

REDOVNE NA LISTI SLAVSKIH SITNIH KOLAČA...TABLERONE

Sastojci: 125 g putera 
60 g šećera 
80 g meda 
100 g čokolade za kuvanje 
100 g izlomljenog keksa 
100 g tostiranog susama 
50 g seckanih oraha 
Priprema: 
1. Rastopiti puter, med i šećer na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje. 
2. Sačekati da smesa provri pa dodati izrendanu čokoladu i mešati da se potpuno rastopi i sve sjedini. 3. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. 
4. Keks, susam i orahe dodati u smesu pa sve dobro promešati. 
5. Trouglasti kalup obložiti najlon folijom, izručiti smesu, poravnati i nekoliko puta baciti kalup sa male visine kako bi smesa dobro nalegla uz ivice. 
6. Prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru da se potpuno ohladi. 
7. Izvaditi iz kalupa, iseći i poslužiti. 

Pročitajte više na: http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/2017/12/redovne-na-listi-slavskih-sitnih.html
Copyright © Recepti I Ideje

Nema komentara:

Objavi komentar