utorak, 6. veljače 2018.

Minion torta

                                     Minion torta



Sastojci 
Prvih kora
5 belanca 
150 g šećera 
200 g mljevenih oraha 
1 žlica brašna 
Drugi sloj
5 belanca 
150 g šećera 
200 g prženih tlo lješnjaka 
1 žlica brašna
Treći sloj 
5 bjelanjaka 
150 g šećera 
200 g mljeveni bademi 
1 čajna žličica brašna 
Fil 
15 zumanaca 
15 žlica šećera 
100 g čokolada 
300 g maslaca 
čokolada za oblaganje
200 g čokolade 
6 žlica ulja 

Priprava
prvi 
Lesniku predpečenih u pećnici, za uklanjanje tankog ljusku smeđe i samljeven. Bademi ulijte kipuće vode, oguliti i ispeći u pećnici, pazeći da ostane svijetlo. 
Drugi 
postupak je isti za sve tri kore: pjena bjelanjaka umutiti jaja, dodati šećer i na kraju lagano umiješajte orahe / lješnjake / bademe i dodati žlicu brašna. 
3. 
Ulijte u tanjur pokriveno mazivom i papir za pečenje na 180-200 ° C, oko 20 minuta. 
4.
U međuvremenu, pripremite filet: kuhajte na paru cinka i šećera i kada je teško dodati čokoladu. 
5. 
Hladite ohlađeni file s kockicama maslaca i napunite kore, prvo s orasima, u sredini s bademima, i stavite curry na sireve. 
6. 
Nanesite tanke slojeve sa svih strana, a zatim ohladite čašom. 
7. 
Za ukrašavanje, navlažite maslac od pjene i rastopljeni čokoladu (1: 1), i nanesite vitez sa zvijezdama. Ukrasite stranice s roštiljem na žaru ili pospite mljevenim djetlićem. 
8. 
Cijela kolač

Nema komentara:

Objavi komentar