ponedjeljak, 12. veljače 2018.

ŠUMSKA BELISIMA

                          ŠUMSKA BELISIMA





SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 4 bjelanjka
  • 4 žlice šećera
  • 1 vrećica burbon vanilija
  • 2 žlice brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 žlice pečenih mljevenih lješnjaka
  • KREMA OD VANILIJE:
  • 320 gr kiselog vrhnja
  • 160 gr vrhnja za šlag (važe se)
  • 10 gr želatina u prahu
  • 3 žlice meda
  • 50 gr bijele čokolade
  • 10 kapi ekstrata od vanilije
  • FIL OD ŠUMSKOG VOĆA:
  • 150 gr smrznutog šumskog voća
  • 200 ml vode
  • 1 vrećica pudinga jagodaž
  • 4 žlice šećera
  • 1/4  žlice gustina
  • MUSS OD BIJELE ČOKOLADE:
  • 200 gr bijele čokolade
  • 320 ml vrhnja za šlag
  • 50 gr šećera

BISKVIT

1. Bjelanjke je potrebno izraditi u čvrsti snijeg, a onda postepeno dodavati šećer i burbon vanilin šećer.
2. U brašno pomiješajte prašak za pecivo i dodajte bjelanjcima, kao i lješnjake, umješajte sve pjenjačom.
3. U tepsiju postavite masni papir na koji stavite obruč obima 24 cm.
4. Ulijte smijesu i rasporedite.
5. Stavite peći na 180 stupnjeva oko 10 min.
6. Kada je pečeno neka se biskvit ohladi.Zatim odvojite masni papir od dna i prebacite zajedno sa obručem sve na tacnu. Biskvit se ne odvaja od obruča da se ne skupi, tako će ostati u ravnini sa filovima.

PROZRAČNA VANILIN KREMA

1. Želatinu pomiješajte sa 3 žlice vode i ostavite da nabubri u lončiću.
2. Za to vrijeme pomiješajte kiselo vrhnje, vrnje za šlag i ekstrat od vanilije izradite mikserom.
3. Dodajte bijelu čokoladu koju ste predhodno istopili i prohladili, dodajte i med, te sve zajedno sjedinite.
4. Lončić sa želatinom držite u zraku i miješajte iznad najmanje vatre dok se ne istopi. Tako će se želatina istopiti, a neće biti vruća.
5. Želatinu polako dodavajte pripremljenoj smijesi i miksajte.
6. Kremu rasporedite preko biskvita u kalupu.
7. Stavite u frižider da se hladi dok pripremate fil od šumskog voća.

FIL OD ŠUMSKOG VOĆA

1. Vodu i šećer stavite kuhati.
2. Za to vrijeme odmrznuto voće usitnite štapnim mikserom.
3. U voće dodajte vode da dobijete sve zajedno 250 ml.
4. Dodajte puding i gustin, sjedinite.
5. U prokuhanu vodu dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati.
6. Ostavite da se ohladi.
7. Fil od voća premažite preko kreme.
8. Stavite u frižider dok pripremate muss.

MUSS OD BIJELE ČOKOLADE

1. Vrhnje za šlag i šećer stavite kuhati na laganiju vatru, po malo miješajte.
2. Kada prokuha dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Ohlađenu smijesu malo izmiksajte.
5. Rasporedite preko fila od voća.
6. Ostavite tortu u frižideru da prenoći.

DEKORIRANJE

1. Nožem tortu odvojite od obruča.
2. Po površini torte prije služenja možete posipati zamrznuto voće i čokoladice.

Nema komentara:

Objavi komentar