ŠUMSKA BELISIMA
SASTOJCI
- BISKVIT:
- 4 bjelanjka
- 4 žlice šećera
- 1 vrećica burbon vanilija
- 2 žlice brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žlice pečenih mljevenih lješnjaka
- KREMA OD VANILIJE:
- 320 gr kiselog vrhnja
- 160 gr vrhnja za šlag (važe se)
- 10 gr želatina u prahu
- 3 žlice meda
- 50 gr bijele čokolade
- 10 kapi ekstrata od vanilije
- FIL OD ŠUMSKOG VOĆA:
- 150 gr smrznutog šumskog voća
- 200 ml vode
- 1 vrećica pudinga jagodaž
- 4 žlice šećera
- 1/4 žlice gustina
- MUSS OD BIJELE ČOKOLADE:
- 200 gr bijele čokolade
- 320 ml vrhnja za šlag
- 50 gr šećera
BISKVIT
1. Bjelanjke je potrebno izraditi u čvrsti snijeg, a onda postepeno dodavati šećer i burbon vanilin šećer.
2. U brašno pomiješajte prašak za pecivo i dodajte bjelanjcima, kao i lješnjake, umješajte sve pjenjačom.
3. U tepsiju postavite masni papir na koji stavite obruč obima 24 cm.
4. Ulijte smijesu i rasporedite.
5. Stavite peći na 180 stupnjeva oko 10 min.
6. Kada je pečeno neka se biskvit ohladi.Zatim odvojite masni papir od dna i prebacite zajedno sa obručem sve na tacnu. Biskvit se ne odvaja od obruča da se ne skupi, tako će ostati u ravnini sa filovima.
2. U brašno pomiješajte prašak za pecivo i dodajte bjelanjcima, kao i lješnjake, umješajte sve pjenjačom.
3. U tepsiju postavite masni papir na koji stavite obruč obima 24 cm.
4. Ulijte smijesu i rasporedite.
5. Stavite peći na 180 stupnjeva oko 10 min.
6. Kada je pečeno neka se biskvit ohladi.Zatim odvojite masni papir od dna i prebacite zajedno sa obručem sve na tacnu. Biskvit se ne odvaja od obruča da se ne skupi, tako će ostati u ravnini sa filovima.
PROZRAČNA VANILIN KREMA
1. Želatinu pomiješajte sa 3 žlice vode i ostavite da nabubri u lončiću.
2. Za to vrijeme pomiješajte kiselo vrhnje, vrnje za šlag i ekstrat od vanilije izradite mikserom.
3. Dodajte bijelu čokoladu koju ste predhodno istopili i prohladili, dodajte i med, te sve zajedno sjedinite.
4. Lončić sa želatinom držite u zraku i miješajte iznad najmanje vatre dok se ne istopi. Tako će se želatina istopiti, a neće biti vruća.
5. Želatinu polako dodavajte pripremljenoj smijesi i miksajte.
6. Kremu rasporedite preko biskvita u kalupu.
7. Stavite u frižider da se hladi dok pripremate fil od šumskog voća.
2. Za to vrijeme pomiješajte kiselo vrhnje, vrnje za šlag i ekstrat od vanilije izradite mikserom.
3. Dodajte bijelu čokoladu koju ste predhodno istopili i prohladili, dodajte i med, te sve zajedno sjedinite.
4. Lončić sa želatinom držite u zraku i miješajte iznad najmanje vatre dok se ne istopi. Tako će se želatina istopiti, a neće biti vruća.
5. Želatinu polako dodavajte pripremljenoj smijesi i miksajte.
6. Kremu rasporedite preko biskvita u kalupu.
7. Stavite u frižider da se hladi dok pripremate fil od šumskog voća.
FIL OD ŠUMSKOG VOĆA
1. Vodu i šećer stavite kuhati.
2. Za to vrijeme odmrznuto voće usitnite štapnim mikserom.
3. U voće dodajte vode da dobijete sve zajedno 250 ml.
4. Dodajte puding i gustin, sjedinite.
5. U prokuhanu vodu dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati.
6. Ostavite da se ohladi.
7. Fil od voća premažite preko kreme.
8. Stavite u frižider dok pripremate muss.
2. Za to vrijeme odmrznuto voće usitnite štapnim mikserom.
3. U voće dodajte vode da dobijete sve zajedno 250 ml.
4. Dodajte puding i gustin, sjedinite.
5. U prokuhanu vodu dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati.
6. Ostavite da se ohladi.
7. Fil od voća premažite preko kreme.
8. Stavite u frižider dok pripremate muss.
MUSS OD BIJELE ČOKOLADE
1. Vrhnje za šlag i šećer stavite kuhati na laganiju vatru, po malo miješajte.
2. Kada prokuha dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Ohlađenu smijesu malo izmiksajte.
5. Rasporedite preko fila od voća.
6. Ostavite tortu u frižideru da prenoći.
2. Kada prokuha dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Ohlađenu smijesu malo izmiksajte.
5. Rasporedite preko fila od voća.
6. Ostavite tortu u frižideru da prenoći.
DEKORIRANJE
1. Nožem tortu odvojite od obruča.
2. Po površini torte prije služenja možete posipati zamrznuto voće i čokoladice.
2. Po površini torte prije služenja možete posipati zamrznuto voće i čokoladice.
Nema komentara:
Objavi komentar