nedjelja, 4. veljače 2018.

Torta sa keksom bez glutena


Sastojci

Fil:
500 g keksa petit sa puterom
1.5 l mleka
5 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
8 kašika šećera
100 g bele čokolade
50 g badema
50 g lešnika
1 čep vanilinog sirupa
100 ml slatke pavlake
Dekoracija:
2 kesice šlaga
100 g crna čokolada
Priprema

Pudinge skuvati u litar i po mleka sa šećerom i vanilinim šećerom po standardnoj proceduri. U vreo puding umešati belu čokoladu. Mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi. Margarin izvaditi da odstoji na sobnoj temperaturi pa ga mikserom sjediniti sa ohlađenim pudingom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i sjediniti je sa pudingom, dodajte vanilin sirup. Lešnike i bademe sitno iseckajte, dodajte filu. Ovo možete a ne morate. Na tacnu slagati keks koji ste prethodno umočili u hladno mleko na par sekundi (dovoljno je da ga samo provučete), 5x5 i filovati četvrtinom fila. Ponavljati postupak dok se keks i fil ne utroši. Na kraju poređajte keks i tortu dekorišite šlagom i rendanom čokoladom. Ostavite je preko noći da odstoji i da se stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar