Sastojci
Fil:
500 g keksa petit sa puterom
1.5 l mleka
5 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
8 kašika šećera
100 g bele čokolade
50 g badema
50 g lešnika
1 čep vanilinog sirupa
100 ml slatke pavlake
Dekoracija:
2 kesice šlaga
100 g crna čokolada
Priprema
Pudinge
skuvati u litar i po mleka sa šećerom i vanilinim šećerom po
standardnoj proceduri. U vreo puding umešati belu čokoladu. Mešati dok
se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi. Margarin izvaditi da
odstoji na sobnoj temperaturi pa ga mikserom sjediniti sa ohlađenim
pudingom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i sjediniti je sa
pudingom, dodajte vanilin sirup. Lešnike i bademe sitno iseckajte,
dodajte filu. Ovo možete a ne morate. Na tacnu slagati keks koji ste
prethodno umočili u hladno mleko na par sekundi (dovoljno je da ga samo
provučete), 5x5 i filovati četvrtinom fila. Ponavljati postupak dok se
keks i fil ne utroši. Na kraju poređajte keks i tortu dekorišite šlagom i
rendanom čokoladom. Ostavite je preko noći da odstoji i da se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar