ponedjeljak, 12. veljače 2018.
Ukusan i mekan,a idealan za svake prilike.
Ukusan i mekan,a idealan za svake prilike.
SASTOJCI:
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika kokosa
4 kašike brašna
1 šoljica ulja
1 šoljica vode
1 prašak za pecivo
Krema:
12 kašika šećera
500 ml mlijeka
2 kesice pudinga od čokolade
100 gr mliječne čokolade
250 gr putera
7 žumanaca
PRIPREMA:
Za koru umutite bjelanca i šećer,zatim dodajte i preostale sastojke.
Obložite pleh papirom za pečenje i prelijte smjesu.
Koru pecite i ostavite po strani.
Zatim za kremu prvo upržite šećer,dodajte mlijeko i izlomljenu čokoladu.
Neka se sve kuha dok se čokolada i šećer ne istope.
Dodajte puding i umućena žumanca i sve još malo kuhati.
Nakon toga ostavite da se prohladi i dodajte izrađen puter.
Sve dobro izmiksajte i filujte koru.
Urolati i ostavite da se stegne u frižideru a zatim ukrasite po želji.
(http://maxikuhinja.info/)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar