Sastojci:
Kora
5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
100 ml mleka
rendana kora od jednog limuna
2 vanil-šećera
1 prašak za pecivo
Fil
800 ml mleka
4 pudinga od vanile
rendana kora od jednog limuna
300 ml slatke pavlake
3 vanil-šećera
200 g margarina
Dekoracija
150 g bele čokolade za kuvanje
50 g crne čokolade
Priprema:
Kora
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, šećer, rendanu koru limuna i
mleko pa uz neprestano mešanje postepeno dodavati mešavinu brašna i
praška za pecivo.
3. U umućenu masu dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
Sipati u okrugao kalup obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj
rerni na 200°C dok ne porumeni.
Fil
1. U odgovarajuću posudu sipati 600 ml mleka pa ostaviti da proključa.
Posebno umutiti ostatak mleka sa pudingom od vanile, sipati u ključalo
mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje da se masa
zgusne.
2. U zgusnutu masu dodati rendanu koru limuna i vanil-šećer, izmešati i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen fil dodati margarin omekšao na sobnoj temperaturi i umutiti
mikserom. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati
varjačom.
Finalni postupak
1. Pečenu koru vratiti u kalup za tortu pa sipati pripremljen fil, poravnati i staviti da se stegne u frižideru.
2. Zatim, tortu izvaditi iz kalupa i preliti otopljenom belom čokoladom.
Odozgo naneti otopljenu tamnu čokoladu i dekorisati po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar