ponedjeljak, 12. veljače 2018.

MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

   MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM 

mileram torta


SASTOJCI
  • TIJESTO:
  • 250 gr brašna
  • 100 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 gr margarina ili maslaca
  • 1 jaje
  • FIL:
  • 500 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 gr šećera
  • 800 gr milerama
  • OSTALO:
  • voće po želji (ja sam koristila 500 gr zamrznuto šumsko voće)
  • 1 preljev za tortu
  • malo šlaga za dekoraciju
  • po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom

PRHKO TIJESTO I MILERAM TORTA

1. U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje, ta sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u frižider.
2. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
3. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno pouljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite tijesto, a ako i pukne negdje lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odrežite.
4. Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
5. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
6. Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sjedinite.
7. Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa tijestom.
8. Isto tako možete odmah složiti željeno voće, ja sam složila zamrznuto miješano voće

Nema komentara:

Objavi komentar