četvrtak, 1. veljače 2018.

Čoko malina torta


Potrebno je:

    250 g mlevenog keksa
    250 g margarina
    1 kašika kakao
    50 ml gaziranog soka
    700 ml mleka
    2 komada puding od čokolade
    6 kašika šećera
    200 g malina
    200 g čokolade
    200 ml slatke pavlake
    50 g šlaga


Priprema

Izmešati mleveni keks i kakao, dodati 100 g rastopljenog margarina i uz neprestano mešanje postepeno ulivati gazirani sok.
Pripremljenu smesu naneti u okrugli kalup fi 26i prstima oblikovati koru. Staviti 600 ml mleka da se kuva zajedno sa šećerom, a u preostalih 100 ml mleka razmutiti puding.

U kipuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne. Ohlađen puding sjediniti sa preostalim omekšalim margarinom.

Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, ali voditi računa da ne provri. Skloniti je s vatre pa u nju ubaciti izlomljenu čokoladu.

Mešati sve dok se čokolada u potpunosti ne sjedini s vrućom pavlakom. Poređati maline preko kore od keksa, a zatim preko njih raporediti umućen fil.

Otopljenu čokoladu u slatkoj pavlaci ostaviti da odstoji na hladnom 15 minuta, a zatim je preliti preko fila.

Sve staviti u frižider da se dobro stegne najbolje preko noći, a sutra dan skinuti obruč.

Tortu dekorisati umućenim šlagom.

Nema komentara:

Objavi komentar