srijeda, 14. veljače 2018.

Jeftini kolač od čokolade

             Jeftini kolač od čokolade   

jeftini čokoladni kolač (2)



Sva tri kore:
  • 5 cijela jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica (stan) brašna
  • 2 žlice kakao
  • 3 žlice ulja
  • 1 prašak za pecivo (10 gr)
Čokoladni fil:
  • 1 litru mlijeka
  • 6 gustih brašna
  • 2 žlice kakao
  • 6 žlica šećera
  • 100 gr čokolade
  • 100 g margarina
Bijeli dio:
  • 300 gr vrhnje brašna s 300 ml kiseline ili obične vode, da budete čvrsto) ili ako imate slatku kremu.
Odlazim na ono što je pronađeno, imala sam kremu od vanilije, mogu biti vrhnja, čokolada, čokolada, kekse, matice.
Priprema:
U jakoj pjeni izbijelite izbjeljivač i dodajte šećer, žumanjak i ulje sve dok ne osakaćete.
Umiješajte brašno kakao i prašak za pecivo žice ili drvenom žlicom pa istresti u namascenu promjera pan 23 cm i staviti ga peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, a zatim smanjiti na 180.
Dok je kora pečena, pomiješajte brašno, kakao i šećer, s malo mlijeka i stavite ostatak mlijeka da se vrti.
Spremite brašno pomiješano u mlijeku i pomiješajte dok se ne zgusne.
Progutajte ga iz vatre i dodajte slomljena čokolada i ponovo miješajte dok se čokolada ne otopi i pustite da se potpuno ohladi.
Osvježite pečeni korijen i odrežite vodoravno u tri jednaka tanka sloja.
Posipajte svaku bocu s nekim mlijekom
Savijte pjenastu omekšanu margarinu i dodajte hlađeni filet.
Zalijepite šlag ili slatko vrhnje, od kojih ste i dodajte filet ako je 2 ili 3 žlice masti, a zatim ponovo natopite.
Nanesite kolač od jabučica, sireve, koru, filet, vrhnje, koru, filet i šlagove ili sve što ste već odlučili.
Ostavite kolač nekoliko sati u hladnjaku s okusom kostiju, a kora se smekšavala i izrezala i poslužila.
Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar