Čokoladni tart – savršena čokoladna fantazija
Čokoladni tart
POTREBNO:
Za podlogu:
- 250 g brašna
- 140 g šećera
- 150 g maslaca
- 1 jaje
Za čokoladno punjenje:
- 200 g tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 4 jaja
- 4 žlice kakaa
- 3 žlice meda
- 150 g šećera
- 5 žlica kiselog vrhnja
PRIPREMA:
- Za podlogu pomiješajte brašno i šećer, dodajte jaje i maslac sobne temperature pa umijesite prhko tijesto. Razvaljajte ga odmah na veličinu kalupa za pitu i utisnite ga u kalup. Izbockajte površinu vilicom, prekrijte papirom za pečenje, usipajte u papir zrna graha ili riže, pa pecite 10 minuta na 180C. Grah ili riža će spriječiti da se kora napuše u sredini dok se peče. Nakon toga izvadite polupečeno tijesto iz pećnice, uklonite opterećenje od graha ili kuglica sa kojima se peklo pa na to mjesto stavitre nadjev od čokolade.
- Za nadjev od čokolade natrgajte čokoladu pa ju otopite zajedno sa maslacem. Miksajte cijela jaja sa šećerom par minuta dok ne postanu pjenasta, dodajte med i kiselo vrhnje. Na kraju u tu smjesu ulijte otopljenu čokoladu i dobro sve sjedinite. Dobivenu čokoladnu kremu ulijte u kalup na polupečeno prhko tijesto pa pecite sve skupa u pećnici na 160C 40 minuta.
- Čokoladni tart poslužite vruć ili hladan rezan na trokute.
Nema komentara:
Objavi komentar