ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

TORTA MONTE

                                    TORTA MONTE



Sastojci  

    tijesto 
    15 grama lješnjaka 
    6 bjelanjaka 
    6 žlica šećera 
    6 žlica brašna 

    krema 
    6 žumanjku 
    10 kg šećera 
    2 vanilije puding 
    2 žlice brašna 
    1 l mlijeka 
    1 vanilin šećer 
    25 grama margarina ili maslaca krema 
    10 grama šećer u prahu 

    i ne .. . 
    20 grama nutele 
    15 dg petitebeure keksa 
    10 g tamne čokolade 
    1 krem 
    Priprave 
        1.
        Kesten pržiti u pećnici s tamnim, ohladiti ih tako da oni trljati kroz ruke da troše poklopac. u malo bolje trgovine morati kupiti već oguljene i pržena. (ja kupio gotove.) stavite ih u jaču krpom i malo štucanje ih klip za meso, ali i da ostane malo veće komade. 
        2. 
         Tijesto 
        bijelo tužiti tvrtku snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubåt brašna najmanja brzina mikser. 
        podmažite kolač promjera 26 cm maslacem, ispustite i stavite masnu papir na dno. 
        Na papiru raširite lješnjake i pažljivo ih razmazite na njima. 
        ispeći 10 minuta na 180 ° c. dok dobivaju malu boju. kul.
        Roll cool keksa na pladanj tako da je vaš keksa je dolje i lješnjaka na vrhu. Lagano podmažite masni papir. vraćanje prstena iz oblika kolača. 
        3. 
         KREMA 
        POBOLJŠANO 8 dcl mlijeka sa šećerom vanilije. 
        Udahnite žumanjke šećerom. Dodajte 2 pudinge vanilije, 2 žlice brašna i 2 dcl mlijeka. zgusnuti mlijeko Livre kao puding.ohlaadite povremeno miješajući da se ne stvaraju kožu. (ja stavim kremu sa zdjelu u kojoj ste kuhane sudoper s hladnom vodom ide mnogo brže i miješati povremeno mikser 
        krema margarin (ili maslac) stvoriti dobar s u prahu šećera i dodati u hladnu kremu. 
        rastopiti čokoladu na pari, ohladiti i dodati u pola kreme. drugi ostaje žut.
        NUTELU malo zagrijava (kako bi se lakše podmazalo) pa ga pažljivo podmazujte s lješnjaka. 

    KEKSE se razbije na nepravilne dijelove (1 kekse na 4-5 komada) i sortira po nutella. Spice troše koliko vam je potrebno za pokrivanje cijele površine. 
    Pojavio se upit za stavljanje svih 25 dkg, ali to nije potrebno. 
    7. Stavite žuta vrhnja, zatim čokoladu, i stavite kolač da se ohladi preko noći u hladnjaku. 
    Kad se ohladi, podignite oprezni obruč i masno ih masirate. 
    ukrasite po vašim željama, pjevat ću malo lješnjaka. 
    10. 
    1.biskvit od 
    bjelanjaka 
    2.sladnjaci 
    3.nutela 
    4.keksi 5.zuta krema 
    6.čokoladna krema 
    7.slag

Nema komentara:

Objavi komentar