Sastojci
KORA:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
3 kašike vode
2 kašike kašike
1/2 praška za pecivo
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
3 kašike vode
2 kašike kašike
1/2 praška za pecivo
CREAM:
600ml mleka
6 kašika gustine
5 kašika šećera
6 vreća od vanilinog šećera
250 g maslaca
600ml mleka
6 kašika gustine
5 kašika šećera
6 vreća od vanilinog šećera
250 g maslaca
PREGLED:
200 g kuhanja čokolade
100g putera
200 g kuhanja čokolade
100g putera
Priprema:
Prvo pripremite kore. Odvojeni rumenjak i belci. Dodajte šećer i mešajte sa mikserom dok se šećer ne topi, a zatim dodajte vodu, kakao i prašak za pecivo. Posebno navlažite belančevine i dodajte sve iz jelly kontejnera, nastavite sa mučenjem.Konačno,
dodajte brašno i miješajte sa kuharicom dok se ne ujedine. U tepsiji
prekrivenom masnom biberom, sipajte sto pakovanja i pečite u pećnici 15
minuta na 180 stepeni.
Pripremite kremu, sipajte deo mleka u sirup i
stavite ga na šporet, dodajte šećer i vanilin šećer, a u posebnom posudu
nalijte ostatak mleka i dodajte gustin i miješajte se s žicom kako
biste proradili. U preradnom mlijeku, stalno mešajte, dodajte izduženu
gustinu. Kada je krema dovoljno gusta da ga ukloni sa peći i ostavi da se ohladi. Onda ćemo dobiti čokoladnu garnituru. U tiganju stavljamo puter i čokoladu da se kombinuju i rastvaraju i ugase požar.
Stavite maslac u hlađenu kremu i mešajte ga sa
mikserom dok se ne sjedne. Ispraznite koru iz pećnice i isecite je na
dva jednaka dela. stavite pola kreme na prvi deo korice i prelijte preko polovine preliva čokolade. Stavite ostatak kreme na vrh, zatim drugu polovinu kore i vrh čokolade. Konačno isecite kolač u kockice i ukrasite ih čokoladom po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar