ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Kilerica

                                           Kilerica


 Sastojci: 

    Potrebni: 
    2 list hostije 
    6 bjelanjka, 
    200 g šećera 
    200 g mljevenih oraha 

    Nadjev: 
    6 žumanjaka 
    150 g šećera 
    5 žlica jake skuhana crna kava 
    100 g tamne čokolade 
    200 g margarina ili maslaca 
    Priprema 
        1. 
        Nacrt snijeg bjelanjka i šećera. Dodavati mljevene oraha, smjesa dvaju vafla primarnih (ravnu stranu dolje podmazati otvor bočne vafli). Vafli staviti na poleđini pleh i pecite na 200 stupnjeva za nekoliko minuta, dok se dobije smjesa u vafla žućkastu boju. Kaput neće biti ravna, ali ne brinite o tome - riješit ćete ga kasnije.
        2. 
        Za fil, potrebno je napraviti žumanjke i šećer na paru. Kada se zgusne, dodajte kavu i otopljenu čokoladu. Samo još malo novca. Oni će izgledati malo rijetko, ali s hlađenjem će se stegnuti. Dodajte pripremljeni margarin ili maslac u hladnom. 
        3. 
        Spajanje: rezati polovice na pola (ne po duljini, već po širini). Dobit ćete četiri dijela. Podijelite filet na četiri dijela. Premazati oblatne i slagati jedan na drugi, ali zadnji hostija ne mazati odmah punjenje već preko njega staviti papir za pečenje i pečenje na koji ste stavili nekoliko knjiga na Kilerica izravan. Kada se sve lijepo smjestio nanijeti nadjev i na kraju napolitanke i posute tlo oraha. 
        4.
        Izrežem tako dobivenu tortu u četiri "vrpce", a svaka rezultirajuća "vrpca" bila je izrezana nazubljenim nožem na kliještama.

Nema komentara:

Objavi komentar