Kilerica
Sastojci:
Potrebni:
2 list hostije
6 bjelanjka,
200 g šećera
200 g mljevenih oraha
Nadjev:
6 žumanjaka
150 g šećera
5 žlica jake skuhana crna kava
100 g tamne čokolade
200 g margarina ili maslaca
Priprema
1.
Nacrt snijeg bjelanjka i šećera. Dodavati mljevene oraha, smjesa dvaju vafla primarnih (ravnu stranu dolje podmazati otvor bočne vafli). Vafli staviti na poleđini pleh i pecite na 200 stupnjeva za nekoliko minuta, dok se dobije smjesa u vafla žućkastu boju. Kaput neće biti ravna, ali ne brinite o tome - riješit ćete ga kasnije.
2.
Za fil, potrebno je napraviti žumanjke i šećer na paru. Kada se zgusne, dodajte kavu i otopljenu čokoladu. Samo još malo novca. Oni će izgledati malo rijetko, ali s hlađenjem će se stegnuti. Dodajte pripremljeni margarin ili maslac u hladnom.
3.
Spajanje: rezati polovice na pola (ne po duljini, već po širini). Dobit ćete četiri dijela. Podijelite filet na četiri dijela. Premazati oblatne i slagati jedan na drugi, ali zadnji hostija ne mazati odmah punjenje već preko njega staviti papir za pečenje i pečenje na koji ste stavili nekoliko knjiga na Kilerica izravan. Kada se sve lijepo smjestio nanijeti nadjev i na kraju napolitanke i posute tlo oraha.
4.
Izrežem tako dobivenu tortu u četiri "vrpce", a svaka rezultirajuća "vrpca" bila je izrezana nazubljenim nožem na kliještama.
Nema komentara:
Objavi komentar