Sastojci
- Kore:
- 250 grama maslaca ili margarina
- 125 grama šećera u prahu
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 4 žumanjka
- 4-5 žlica kiselog vrhnja
- 500 grama brašna
- korica od limuna
Priprema
- 1.Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
- 2.Razvaljajte četiri kore otprilike 25x35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
- 3.Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu.Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
- 4.Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
- 5.Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
- 6.Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru.Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
- 1.
- Krema:
- 1/2 l mlijeka
- 5 žlica brašna
- 200 grama šećera u prahu
- 200 grama maslaca ili margarina
- rum, ili limunov sok
- džem od višnje (ili neki sličan)
Nema komentara:
Objavi komentar