ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Mini štrudlice sa smokvama

                           Mini štrudlice sa smokvama


Sastojci

    450gr brašna
    200gr masti
    200gr šećera u prahu + šećer za posipanje
    2 velike kašike meda
    1/2 praška za pecivo
    Malo soli,
    2 cela jajeta
    2 vanilin šećera
    Priprema
        1.
        Pomešati dobro, može i ručno, mast, šećer u prahu, 1 kašiku meda, malo soli, koricu limuna, vanilin šećer i jaja. U to dodati suve sastojke tj. brašno, prašak za pecivo. Umesiti fino glatko testo. Testo podelite na 5 delova i ostavite zamotano u foliji samo malo da se prohladi dok pripremite fil.
        U multipraktiku usitnite i pomešajte suve smokve, orahe i barenu jabuku i kašiku meda
        1.
        Najbolje uzeti jedan veći komad celofana i na njemu posuti malo brašna. Od testa napravite jedan valjak i razvucite ga na debljinu od 2 mm najbolje. Po dužini stavljati fil. Najbolje fil istiskati pomoću šprica ili kolačarske kese, bude urednije. Uz pomoć celofana preklopiti testo i okrenite štrudlicu tako da preklop bude sa donje strane.
        E sad tako napravljene štrudlice možete ostaviti u frizider malo da se stegnu, pa onda rezati a možete i odma što se mene tiče, kako vam lakše. Seći ih na razmak od 5-6 cm ili kako god je vama lepše.
        Ređati ih jednu do druge na pek papir i peći na 190° nekih desetak minuta. Videće sami kad blago porumene, vadite ih napolje iz rerne.
        1.
        Kada se prohlade posuti ih prah šećerom i servirati. Prijatno :)
    Posluživanje
    Ako ste u guzvi, uvek mozete ove štrudlice pripremiti veče pre i ostaviti u frizider pa ih sutradan peći, a isto tako ih mozete naredjati u neku tacnu plastičnu i zamrznuti.

    naribana korica limuna
    400gr suvih smokava
    1 manja barena jabuka
    Cimet po želji
    Šaka oraha u jezgru

Nema komentara:

Objavi komentar