Mini štrudlice sa smokvama
Sastojci
450gr brašna
200gr masti
200gr šećera u prahu + šećer za posipanje
2 velike kašike meda
1/2 praška za pecivo
Malo soli,
2 cela jajeta
2 vanilin šećera
Priprema
1.
Pomešati dobro, može i ručno, mast, šećer u prahu, 1 kašiku meda, malo soli, koricu limuna, vanilin šećer i jaja. U to dodati suve sastojke tj. brašno, prašak za pecivo. Umesiti fino glatko testo. Testo podelite na 5 delova i ostavite zamotano u foliji samo malo da se prohladi dok pripremite fil.
U multipraktiku usitnite i pomešajte suve smokve, orahe i barenu jabuku i kašiku meda
1.
Najbolje uzeti jedan veći komad celofana i na njemu posuti malo brašna. Od testa napravite jedan valjak i razvucite ga na debljinu od 2 mm najbolje. Po dužini stavljati fil. Najbolje fil istiskati pomoću šprica ili kolačarske kese, bude urednije. Uz pomoć celofana preklopiti testo i okrenite štrudlicu tako da preklop bude sa donje strane.
E sad tako napravljene štrudlice možete ostaviti u frizider malo da se stegnu, pa onda rezati a možete i odma što se mene tiče, kako vam lakše. Seći ih na razmak od 5-6 cm ili kako god je vama lepše.
Ređati ih jednu do druge na pek papir i peći na 190° nekih desetak minuta. Videće sami kad blago porumene, vadite ih napolje iz rerne.
1.
Kada se prohlade posuti ih prah šećerom i servirati. Prijatno :)
Posluživanje
Ako ste u guzvi, uvek mozete ove štrudlice pripremiti veče pre i ostaviti u frizider pa ih sutradan peći, a isto tako ih mozete naredjati u neku tacnu plastičnu i zamrznuti.
naribana korica limuna
400gr suvih smokava
1 manja barena jabuka
Cimet po želji
Šaka oraha u jezgru
Nema komentara:
Objavi komentar